Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Ciasto ucierane z polewą"
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1623
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1393
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1426
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1498
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1623
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1393
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1426
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1498
Składniki
Mak zalej mlekiem. Zmiksuj masło, cukier, skórkę pomarańczową, jajka. Wsyp mąkę z proszkiem, wlej sok pomarańczowy oraz mleko z makiem. Upiecz ciasto, ostudź.
Czekoladę pokrusz. Rozpuść ją w kąpieli wodnej i wymieszaj ze śmietaną. Polewą polej zimne ciasto, odstaw.
Porcje 12 90 min Cena 1,80 zł Kalorie 450 kcal
Katarzyna Wenc z RzeszowaŹródło: Takie jest życie