Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Ciasto ucierane z polewą"
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10565
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336873
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4624
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424507
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10565
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336873
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4624
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424507
Składniki
Mak zalej mlekiem. Zmiksuj masło, cukier, skórkę pomarańczową, jajka. Wsyp mąkę z proszkiem, wlej sok pomarańczowy oraz mleko z makiem. Upiecz ciasto, ostudź.
Czekoladę pokrusz. Rozpuść ją w kąpieli wodnej i wymieszaj ze śmietaną. Polewą polej zimne ciasto, odstaw.
Porcje 12 90 min Cena 1,80 zł Kalorie 450 kcal
Katarzyna Wenc z RzeszowaŹródło: Takie jest życie