Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Ciasto ucierane z polewą"
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25327
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 2481
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1262
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25327
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 2481
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1262
Składniki
Mak zalej mlekiem. Zmiksuj masło, cukier, skórkę pomarańczową, jajka. Wsyp mąkę z proszkiem, wlej sok pomarańczowy oraz mleko z makiem. Upiecz ciasto, ostudź.
Czekoladę pokrusz. Rozpuść ją w kąpieli wodnej i wymieszaj ze śmietaną. Polewą polej zimne ciasto, odstaw.
Porcje 12 90 min Cena 1,80 zł Kalorie 450 kcal
Katarzyna Wenc z RzeszowaŹródło: Takie jest życie