Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Ciasto wiśniowe na kruchym spodzie"
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10685
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4800
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 912
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9124
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1350
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10685
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4800
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 912
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9124
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1350
Składniki
na ciasto wymieszaj i włóż na godzinę do lodówki. Jajka utrzyj z cukrem białym i waniliowym. Następnie stopniowo dodawaj olej oraz jogurt. Mąkę przesiej z proszkiem do pieczenia i połącz z ciastem.
Na natłuszczoną, posypaną bułką tartą blachę wylej przygotowaną masę, po czym rozłóż wydrylowane wiśnie. Wstaw ciasto do piekarnika rozgrzanego do 180°C i piecz 45 minut.
<strong>Przepis nadesłała: Agnieszka Rybak</strong>Źródło: Kurier TV