Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Ciasto z agrestem i porzeczkami"
Syta jesienna zupa.
Odsłon: 42
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 5682
Polecam.
Odsłon: 1107
Coś pysznego. Polecam.
Odsłon: 157
Sztuka mięsa pieczonego na rodzinny obiad czy to na niedzielę czy święta.
Odsłon: 481
Syta jesienna zupa.
Odsłon: 42
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 5682
Polecam.
Odsłon: 1107
Coś pysznego. Polecam.
Odsłon: 157
Sztuka mięsa pieczonego na rodzinny obiad czy to na niedzielę czy święta.
Odsłon: 481
Składniki
Śmietanę, cukier, cukier wanilio- wy i szczyptę soli miksujemy do rozpuszczenia cukru. Nie przerywając miksowania, dodajemy po jednym jajku.
Przesianą z proszkiem do pieczenia mąkę wsypujemy partiami do masy jajeczno-śmietanowej. Ciasto przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.
Agrest obieramy, myjemy, osusza my i wykładamy na ciasto. Podpiekamy 20 minut w piekarniku nagrzanym do 200oC.
Po tym czasie wysypujemy na wierzch ciasta oczyszczone, umyte i osuszone porzeczki. Dopiekamy jeszcze około 15 minut.Źródło: Rewia