Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Ciasto z bananami"
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1344
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5861
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8843
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18538
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1344
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5861
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8843
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18538
Składniki
Czekoladę pokrusz, stop razem z masłem. Migdały posiekaj, banany obierz, rozgnieć. Jajka ubij z cukrami. Dodaj ostudzoną masę czekoladową i zmiksuj.
Wsyp mąkę, szczyptę soli, wiórki, banany oraz migdały i wymieszaj. Formę posmaruj tłuszczem, posyp bułką tartą. Wlej ciasto i piecz ok. 20 min w temp. 200°C.
<strong>Przepis przysłała Agata Brzana z Iwonicza Zdroju</strong>
<strong>Porcje 12 . 60 min. Cena 1,90 zł. Kalorie 420.</strong>Źródło: Bella Relaks