Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Ciasto z cukinią"
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 990
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2000
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 466
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 990
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2000
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 466
Składniki
Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia i cynamonem. Do miski wbij jajka. Dodaj cukier i ucieraj mikserem, aż do rozpuszczenia cukru. Następnie dodaj olej oraz startą cukinię i jabłka. Na koniec, wciąż miksując, stopniowo dodawaj suche .
Tortownicę wysmaruj tłuszczem i wysyp bułką tartą lub wyłóż papierem do pieczenia. Przelej do niej przygotowane ciasto. Piekarnik rozgrzej do temperatury 180°C. Wstaw blachę z ciastem, piecz 40-45 minut do tzw. suchego patyczka.
Do przesianego cukru pudru dodaj sok z cytryny i wymieszaj dokładnie, by nie było grudek. Lukrem polej wystudzone ciasto.
<strong>: 60 minut. Porcja: 390 kilokalorii.</strong>Źródło: Świat i Ludzie