Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Ciasto z cukinią"
Danie robi się w kilka chwil. Wystarczy kilka składników i mamy pyszną pastę.
Odsłon: 26
Białostocki amant to bogate w smaku ciasto kakaowo-kawowe przełożone delikatn...
Odsłon: 20390
Przepis dnia
Pieczone warzywa to dla mnie przebój tego roku - bardzo intensywne w smaku i...
Odsłon: 364
Danie robi się w kilka chwil. Wystarczy kilka składników i mamy pyszną pastę.
Odsłon: 26
Białostocki amant to bogate w smaku ciasto kakaowo-kawowe przełożone delikatn...
Odsłon: 20390
Przepis dnia
Pieczone warzywa to dla mnie przebój tego roku - bardzo intensywne w smaku i...
Odsłon: 364
Składniki
Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia i cynamonem. Do miski wbij jajka. Dodaj cukier i ucieraj mikserem, aż do rozpuszczenia cukru. Następnie dodaj olej oraz startą cukinię i jabłka. Na koniec, wciąż miksując, stopniowo dodawaj suche .
Tortownicę wysmaruj tłuszczem i wysyp bułką tartą lub wyłóż papierem do pieczenia. Przelej do niej przygotowane ciasto. Piekarnik rozgrzej do temperatury 180°C. Wstaw blachę z ciastem, piecz 40-45 minut do tzw. suchego patyczka.
Do przesianego cukru pudru dodaj sok z cytryny i wymieszaj dokładnie, by nie było grudek. Lukrem polej wystudzone ciasto.
<strong>: 60 minut. Porcja: 390 kilokalorii.</strong>Źródło: Świat i Ludzie