Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Ciasto z jagodami"
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1593
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1357
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1404
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1400
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1593
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1357
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1404
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1400
Składniki
Ubij białka na sztywno. Wsyp resztę składników. Na koniec wlej olej, wymieszaj. Piecz ok. 25 min w temp. 160°C. Rozpuść obie galaretki: cytrynową – w 1/2 szkl. wrzątku; truskawkową – w 1/3 szklanki wrzątku.
Masa serowa: masło utrzyj z żółtkami oraz cukrem pudrem. Ucierając, dodawaj ser oraz aromat pomarańczowy (lub skórkę).
Na koniec wymieszaj z tężejącą galaretką cytrynową. Wylej masę na ostudzony biszkopt. 4Pianka: ubij białka. Kiedy będą sztywne, porcjami syp cukier. Na koniec wymieszaj z tężejącą galaretką truskawkową.
Piankę wyłóż na masę serową. Na wierzch pianki lekko wciśnij jagody. Wstaw sernik do lodówki na co najmniej 3 godziny, aby całkowicie zastygł.
<strong>Porcje: 20 Przygot.: 90 min, Cena: 1,60 zł, Kalorie: 298</strong>Źródło: Bella Relaks