Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Ciasto z jeżynami - bez pieczenia"
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22570
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14892
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4680
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44526
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 626
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 643
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22570
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14892
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4680
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44526
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 626
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 643
Składniki
Czekoladę połam na kawałeczki. Dodaj do niej masło i stop razem w gorącej kąpieli wodnej. Przestudź. Wafle pokrusz w malakserze. Okruszki wymieszaj z czekoladą i masłem. Na kawałku folii aluminiowej rozsmaruj 2 łyżki przygotowanej masy. Resztę wyłóż na spód blachy, rozsmaruj. Wstaw do lodówki.
Limonkę sparz, wytrzyj do sucha, zetrzyj z niej skórkę oraz wyciśnij sok. Jeżyny przebierz, opłucz, osącz. 1/3 owoców zmiksuj na gładko z czubatą łyżką cukru.
Maślankę wymieszaj z resztą cukru, cukrem waniliowym, serkiem oraz sokiem i skórką z limonki. Żelatynę namocz i rozpuść, podgrzewając. Połącz ją z masą serową.
Śmietanę ubij na sztywno. Wymieszaj ją z musem jeżynowym. Wylej na przygotowany spód. Sernik schładzaj 5 godzin. Masę waflową zastudzoną na folii połam na kawałeczki.
Rozłóż je na wierzchu sernika. Ciasto posyp pozostałymi jeżynami. Przed podaniem udekoruj plasterkami limonki i listkami melisy.Źródło: Tina