Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Ciasto z kruchymi pierożkami"
Danie pożywne , smaczne i dla całej rodziny. Mięsko soczyste, kruche, mięciut...
Odsłon: 257
Polecam smaczny , prosty do przygotowania krem śmietankowy połączony z serkie...
Odsłon: 47
Pierś pieczona z indyka to świetna propozycja na obiad lub jako wędlina do ka...
Odsłon: 13
Danie pożywne , smaczne i dla całej rodziny. Mięsko soczyste, kruche, mięciut...
Odsłon: 257
Polecam smaczny , prosty do przygotowania krem śmietankowy połączony z serkie...
Odsłon: 47
Pierś pieczona z indyka to świetna propozycja na obiad lub jako wędlina do ka...
Odsłon: 13
Składniki
Masa makowa: mak zalej gorącym mlekiem. Dodaj margarynę i cukier, smaż 10 min, mieszając. Ostudź. Wymieszaj z bułką tartą, jajkiem i olejkiem migdałowym.
Masa serowa: twaróg zmiel, zmiksuj z resztą składników. Kruszonka: wszystkie zagnieć, włóż do zamrażarki.
Ciasto: , oprócz kakao, zagnieć. Ciasto podziel na pół, połowę zagnieć z kakao.
Ciasto rozwałkuj, szklaneczką wytnij kółka (po 20 sztuk z jasnego i ciemnego ciasta). Na ciemnych ułóż masę serową, na jasnych dżem żurawinowy. Zlep.
Pierożki ułóż na przemian na blaszce (32 na 25 cm). Na pie rożkach ułóż kupkami masę serową, makową, marmoladę oraz pozostałe ciasto z pierożków. Posyp kruszonką. Piecz 50 minut w temp. 150°C.
Czas przygotowania: 100 min, ilość porcji: 16, cena za porcję: 1,50 złŹródło: Chwila dla Ciebie