Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Ciasto z kruchymi pierożkami"
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 331
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 382
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 125
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 331
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 382
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 125
Składniki
Masa makowa: mak zalej gorącym mlekiem. Dodaj margarynę i cukier, smaż 10 min, mieszając. Ostudź. Wymieszaj z bułką tartą, jajkiem i olejkiem migdałowym.
Masa serowa: twaróg zmiel, zmiksuj z resztą składników. Kruszonka: wszystkie zagnieć, włóż do zamrażarki.
Ciasto: , oprócz kakao, zagnieć. Ciasto podziel na pół, połowę zagnieć z kakao.
Ciasto rozwałkuj, szklaneczką wytnij kółka (po 20 sztuk z jasnego i ciemnego ciasta). Na ciemnych ułóż masę serową, na jasnych dżem żurawinowy. Zlep.
Pierożki ułóż na przemian na blaszce (32 na 25 cm). Na pie rożkach ułóż kupkami masę serową, makową, marmoladę oraz pozostałe ciasto z pierożków. Posyp kruszonką. Piecz 50 minut w temp. 150°C.
Czas przygotowania: 100 min, ilość porcji: 16, cena za porcję: 1,50 złŹródło: Chwila dla Ciebie