Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Ciasto z kruchymi pierożkami"
Takie danie można podawać z ryżem lub kaszą. Jest proste i szybkie do przygot...
Odsłon: 166
Propozycja na przekąskę lub danie główne, które można podać z frytkami lub ry...
Odsłon: 15541
Omlet to sposób na pyszne i sycące śniadanie, które doda nam energii na cały...
Odsłon: 170
Pieczona marchewka i pasternak to część tzw. roast dinner w Anglii, który skł...
Odsłon: 114
Takie danie można podawać z ryżem lub kaszą. Jest proste i szybkie do przygot...
Odsłon: 166
Propozycja na przekąskę lub danie główne, które można podać z frytkami lub ry...
Odsłon: 15541
Omlet to sposób na pyszne i sycące śniadanie, które doda nam energii na cały...
Odsłon: 170
Pieczona marchewka i pasternak to część tzw. roast dinner w Anglii, który skł...
Odsłon: 114
Składniki
Masa makowa: mak zalej gorącym mlekiem. Dodaj margarynę i cukier, smaż 10 min, mieszając. Ostudź. Wymieszaj z bułką tartą, jajkiem i olejkiem migdałowym.
Masa serowa: twaróg zmiel, zmiksuj z resztą składników. Kruszonka: wszystkie zagnieć, włóż do zamrażarki.
Ciasto: , oprócz kakao, zagnieć. Ciasto podziel na pół, połowę zagnieć z kakao.
Ciasto rozwałkuj, szklaneczką wytnij kółka (po 20 sztuk z jasnego i ciemnego ciasta). Na ciemnych ułóż masę serową, na jasnych dżem żurawinowy. Zlep.
Pierożki ułóż na przemian na blaszce (32 na 25 cm). Na pie rożkach ułóż kupkami masę serową, makową, marmoladę oraz pozostałe ciasto z pierożków. Posyp kruszonką. Piecz 50 minut w temp. 150°C.
Czas przygotowania: 100 min, ilość porcji: 16, cena za porcję: 1,50 złŹródło: Chwila dla Ciebie