Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Ciasto z musem czekoladowym"
Pychota. Polecam.
Odsłon: 193
Tarte buraki na zimę -przepis podstawowy. Buraczki z tego przepisu są bazą do...
Odsłon: 356
Ciasto palce lizać. A jesienią jest obowiązkowo do zrobienia. Polecam.
Odsłon: 71
Przepis dnia
Smaczny i szybki bigos.
Odsłon: 27656
Pychota. Polecam.
Odsłon: 193
Tarte buraki na zimę -przepis podstawowy. Buraczki z tego przepisu są bazą do...
Odsłon: 356
Ciasto palce lizać. A jesienią jest obowiązkowo do zrobienia. Polecam.
Odsłon: 71
Przepis dnia
Smaczny i szybki bigos.
Odsłon: 27656
Składniki
Czekolady stop w kąpieli wodnej. Białka ubij na sztywno. Żółtka utrzyj na puszystą masę z 1/4 szklanki cukru pudru. Żelatynę rozpuść w niewielkiej ilości wody.
Śmietanę ubij z resztą cukru pudru. 2/3 masy odłóż. Do żółtek dodaj 1/3 żelatyny, połącz. Dodawaj po łyżce czekolady, miksując. Dodaj białka i śmietanę, połącz. Masę wlej do małej blaszki.
Resztę śmietany i żelatyny połącz. Posmaruj mus. Schłodź.
<strong>Czas przygotowania 40 min, ilość porcji 10, cena za porcję 2 zł.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie