Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Ciasto z musem czekoladowym"
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 924
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 87
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2143
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4158
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 924
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 87
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2143
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4158
Składniki
Czekolady stop w kąpieli wodnej. Białka ubij na sztywno. Żółtka utrzyj na puszystą masę z 1/4 szklanki cukru pudru. Żelatynę rozpuść w niewielkiej ilości wody.
Śmietanę ubij z resztą cukru pudru. 2/3 masy odłóż. Do żółtek dodaj 1/3 żelatyny, połącz. Dodawaj po łyżce czekolady, miksując. Dodaj białka i śmietanę, połącz. Masę wlej do małej blaszki.
Resztę śmietany i żelatyny połącz. Posmaruj mus. Schłodź.
<strong>Czas przygotowania 40 min, ilość porcji 10, cena za porcję 2 zł.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie