Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Ciasto z orzechami i bezą"
Taki prosty , szybki i smaczny zestaw proponuje na pyszny , obfity obiadek....
Odsłon: 68
Właściwa nazwa to Boeuf Stroganow;) Prefereuję lżejszą wersję bez mąki i lakt...
Odsłon: 84
Taki prosty , szybki i smaczny zestaw proponuje na pyszny , obfity obiadek....
Odsłon: 68
Właściwa nazwa to Boeuf Stroganow;) Prefereuję lżejszą wersję bez mąki i lakt...
Odsłon: 84
Składniki
Białka ubij na sztywną pianę z cukrem pudrem. Dodaj orzechy, wyłóż na małą formę do pieczenia. Piecz ok. 40 min w temp. 160°C.
Żelatynę rozpuść w 4 łyżkach wrzątku. Ostudź. Ubij śmietanę z cukrem pudrem, wymieszaj z żelatyną. Wyłóż na zimny placek, udekoruj, wstaw do lodówki.
Porcje 12. 60 min. Cena 1,90 zł. Kalorie 460 kcal.
Przepis nadesała Katarzyna Kosmala z Czarnolasu.</strong>Źródło: Takie jest życie