Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Ciasto z orzechami i bezą"
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 918
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1858
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6411
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 918
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1858
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6411
Składniki
Białka ubij na sztywną pianę z cukrem pudrem. Dodaj orzechy, wyłóż na małą formę do pieczenia. Piecz ok. 40 min w temp. 160°C.
Żelatynę rozpuść w 4 łyżkach wrzątku. Ostudź. Ubij śmietanę z cukrem pudrem, wymieszaj z żelatyną. Wyłóż na zimny placek, udekoruj, wstaw do lodówki.
Porcje 12. 60 min. Cena 1,90 zł. Kalorie 460 kcal.
Przepis nadesała Katarzyna Kosmala z Czarnolasu.</strong>Źródło: Takie jest życie