Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Ciasto z orzechami i bezą"
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10058
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2691
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1833
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 693
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3926
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10058
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2691
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1833
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 693
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3926
Składniki
Białka ubij na sztywną pianę z cukrem pudrem. Dodaj orzechy, wyłóż na małą formę do pieczenia. Piecz ok. 40 min w temp. 160°C.
Żelatynę rozpuść w 4 łyżkach wrzątku. Ostudź. Ubij śmietanę z cukrem pudrem, wymieszaj z żelatyną. Wyłóż na zimny placek, udekoruj, wstaw do lodówki.
Porcje 12. 60 min. Cena 1,90 zł. Kalorie 460 kcal.
Przepis nadesała Katarzyna Kosmala z Czarnolasu.</strong>Źródło: Takie jest życie