Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Ciasto z orzechami i kremem budyniowym"
 
         
         
         
            Przepis dnia
ciasteczka są przepyszne, szczerze polecam. Nie zamieniajcie smalcu na inny t...
Odsłon: 54196
Proponuję przepis na pyszne i proste danie - kurczak w sosie słodko-kwaśnym,...
Odsłon: 534
 
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 5522
 
            Przepis dnia
ciasteczka są przepyszne, szczerze polecam. Nie zamieniajcie smalcu na inny t...
Odsłon: 54196
Proponuję przepis na pyszne i proste danie - kurczak w sosie słodko-kwaśnym,...
Odsłon: 534
 
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 5522
 
         
        Składniki
Ciasto: mleko i miód podgrzej. Wsyp sodę, połącz. Mąkę, cukier, jajka i margarynę zagnieć. Wlej mleczną mieszankę, wyrób. Ciasto podziel na pół. Wyłóż dwie blachy.
Masa: cukier, miód i masło stop. Dodaj orzechy, połącz. Masę rozsmaruj na jednym cieście. Ciasto bez masy piecz 20 min w 170°C, ciasto z masą 5-7 min dłużej. Ostudź.
Krem: budyń ugotuj na mleku z cukrem, ostudź. Masło utrzyj, dodając budyń. Kremem posmaruj gładkie ciasto, ułóż ciasto z orzechami.
Przepis przysłała Jolanta Główka z Chorzowa</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie