Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Ciasto z orzechami i kremem budyniowym"
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5394
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1750
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5290
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1798
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5394
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1750
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5290
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1798
Składniki
Ciasto: mleko i miód podgrzej. Wsyp sodę, połącz. Mąkę, cukier, jajka i margarynę zagnieć. Wlej mleczną mieszankę, wyrób. Ciasto podziel na pół. Wyłóż dwie blachy.
Masa: cukier, miód i masło stop. Dodaj orzechy, połącz. Masę rozsmaruj na jednym cieście. Ciasto bez masy piecz 20 min w 170°C, ciasto z masą 5-7 min dłużej. Ostudź.
Krem: budyń ugotuj na mleku z cukrem, ostudź. Masło utrzyj, dodając budyń. Kremem posmaruj gładkie ciasto, ułóż ciasto z orzechami.
Przepis przysłała Jolanta Główka z Chorzowa</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie