Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Ciasto z orzechami i kremem budyniowym"
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 221
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 1054
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 515
Przepis dnia
Lazania wbrew pozorom jest bardzo prostym daniem. Ta doskonała uczta kulinarn...
Odsłon: 666499
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 221
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 1054
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 515
Przepis dnia
Lazania wbrew pozorom jest bardzo prostym daniem. Ta doskonała uczta kulinarn...
Odsłon: 666499
Składniki
Ciasto: mleko i miód podgrzej. Wsyp sodę, połącz. Mąkę, cukier, jajka i margarynę zagnieć. Wlej mleczną mieszankę, wyrób. Ciasto podziel na pół. Wyłóż dwie blachy.
Masa: cukier, miód i masło stop. Dodaj orzechy, połącz. Masę rozsmaruj na jednym cieście. Ciasto bez masy piecz 20 min w 170°C, ciasto z masą 5-7 min dłużej. Ostudź.
Krem: budyń ugotuj na mleku z cukrem, ostudź. Masło utrzyj, dodając budyń. Kremem posmaruj gładkie ciasto, ułóż ciasto z orzechami.
Przepis przysłała Jolanta Główka z Chorzowa</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie