Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Ciasto z porzeczkową galaretką i truskawkami"
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1034
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 142
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2189
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4211
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1034
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 142
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2189
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4211
Składniki
Masło utrzyj z cukrem. Kolejno wbij jajka, a kiedy wszystkie połączą się z masą maślaną, wsyp oba rodzaje mąki z proszkiem do pieczenia. Wymieszaj. Ciasto rozsmaruj na spodzie blachy wyłożonej pergaminem. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 200 stopni. Piecz ok. 20 minut.
W tym czasie truskawki oczyść, umyj, osusz, potnij na duże kawałki. Żelatynę namocz, a kiedy spęcznieje, rozpuść ją, podgrzewając. Następnie wymieszaj z sokiem porzeczkowym.
Na wystudzonym cieście rozłóż owoce. Zalej je tężejącą galaretką. Wstaw do lodówki do stężenia. Śmietanę ubij na sztywno z cukrem waniliowym.
Przełóż ją do szprycy i wyciśnij ozdobne rozetki na stężałe ciasto. Placek udekoruj np. krokantem i melisą.Źródło: Naj