Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Ciasto z powidłami"
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2160
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 813
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2160
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 813
Składniki
Jajka lekko posól. Utrzyj z cukrem pudrem na puszystą masę. Wlej olej i ubijaj dalej. Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia oraz sodą.
Ubijając jajka, syp porcjami mąkę. Na koniec dodaj marchewkę oraz powidła, wlej kilka kropel olejku migdałowego, wymieszaj ciasto. Formę posmaruj tłuszczem, posyp bułką. Wlej ciasto. Piecz ok. 60 minut w temp. 180°C.
Porcje 20 Przygot. 90 min Cena 1,05 zł Kalorie 245Źródło: Bella Relaks