Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Ciasto z powidłami"
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5411
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 920
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11860
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5088
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1366
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5411
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 920
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11860
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5088
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1366
Składniki
Jajka lekko posól. Utrzyj z cukrem pudrem na puszystą masę. Wlej olej i ubijaj dalej. Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia oraz sodą.
Ubijając jajka, syp porcjami mąkę. Na koniec dodaj marchewkę oraz powidła, wlej kilka kropel olejku migdałowego, wymieszaj ciasto. Formę posmaruj tłuszczem, posyp bułką. Wlej ciasto. Piecz ok. 60 minut w temp. 180°C.
Porcje 20 Przygot. 90 min Cena 1,05 zł Kalorie 245Źródło: Bella Relaks