Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Ciasto z trzema piankami"
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 276
Królowa grilla :)
Odsłon: 72
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 65
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 69
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 214
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 276
Królowa grilla :)
Odsłon: 72
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 65
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 69
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 214
Składniki
Biszkopt: białka ubij z cukrem, dodając po jednym żółtku, przesiane mąki z proszkiem i olej. Ciasto wlej do blachy (24 na 40 cm). Piecz 25-30 min w 160°C.
Pianka czekoladowa: czekolady stop osobno w kąpieli wodnej. Żelatynę namocz w pół szklanki wody, podgrzej, rozpuść. Kremówkę ubij z cukrem pudrem. Dodaj żelatynę, wymieszaj. Podziel na pół. Jedną część zmiksuj z białą czekoladę, drugą z ciemną.
Ciemną piankę czekoladową rozsmaruj na biszkopcie, wyrównaj. Gdy stężeje, rozsmaruj jasną piankę, schłodź.
Pianka truskawkowa: truskawki rozmroź, zmiksuj. Galaretki rozpuść w pół litra gorącej wody. Ostudź, połącz z musem truskawkowym. Rozsmaruj na cieście. Schłodź.Źródło: Chwila dla Ciebie