Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Ciasto z trzema piankami"
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 357
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11149
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3858
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1332
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 357
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11149
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3858
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1332
Składniki
Biszkopt: białka ubij z cukrem, dodając po jednym żółtku, przesiane mąki z proszkiem i olej. Ciasto wlej do blachy (24 na 40 cm). Piecz 25-30 min w 160°C.
Pianka czekoladowa: czekolady stop osobno w kąpieli wodnej. Żelatynę namocz w pół szklanki wody, podgrzej, rozpuść. Kremówkę ubij z cukrem pudrem. Dodaj żelatynę, wymieszaj. Podziel na pół. Jedną część zmiksuj z białą czekoladę, drugą z ciemną.
Ciemną piankę czekoladową rozsmaruj na biszkopcie, wyrównaj. Gdy stężeje, rozsmaruj jasną piankę, schłodź.
Pianka truskawkowa: truskawki rozmroź, zmiksuj. Galaretki rozpuść w pół litra gorącej wody. Ostudź, połącz z musem truskawkowym. Rozsmaruj na cieście. Schłodź.Źródło: Chwila dla Ciebie