Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie podaje ilości wódki bo to zależy jakie kto lubi ostre ciasto.Ile ma być tych herbatników też nie napisałam bo zależy od wielkości blaszki:)
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1156
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5692
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8778
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18224
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1156
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5692
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8778
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18224
Składniki
BISZKOPT: Z podanych składników zrobić biszkopt KREM: Z tego litra mleka,który jest potrzebny do przyrządzenia kremu odlać trochę do małego garnka i rozmieszać z nim obie maki tak żeby nie było żadnych gródek.Resztę mleka wlać do większego garnka wsypać cukier,cukier waniliowy i dodać masło.Jak sie zacznie gotować wlać obie mąki rozrobine w mleku i zostawić na gazie cały czas mieszając aż zacznie gęstnieć.Musi misi być konsystencja budyniu. Na gorący biszkopt wlać ta gorącą masę budyniowa i układać na niej herbatniki maczane w wódce.Zrobić polewę.