Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo ładnie prezentujący się biszkopt.
Idealna jako dodatek do mięsa i ryby
Odsłon: 76
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 145
Zasmażana młoda kapusta z dodatkiem hiszpańskiej kiełbasy i wędzonej papryki....
Odsłon: 59
Słodki melon oraz słona szynka parmeńska to ciekawe połączenie, które genialn...
Odsłon: 60
Idealna jako dodatek do mięsa i ryby
Odsłon: 76
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 145
Zasmażana młoda kapusta z dodatkiem hiszpańskiej kiełbasy i wędzonej papryki....
Odsłon: 59
Słodki melon oraz słona szynka parmeńska to ciekawe połączenie, które genialn...
Odsłon: 60
Składniki
1. Jaja zmiksować z cukrem i cukrem waniliowym. Dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia wodę lub orenżadę oraz olej. Całość wymieszać.
Ciasto podzielić na dwie części. Do jednej dodać 3 łyżki mąki do drugiej kakao.
Posmarować blaszkę masłem i wlewać na przemian po 1 łyżce ciasta jasnego i ciemnego. Pięć w nagrzanym do 180°C piekarnika przez ok 1 godzinę.