Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo ładnie prezentujący się biszkopt.
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 181
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 153
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 794
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 181
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 153
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 794
Składniki
1. Jaja zmiksować z cukrem i cukrem waniliowym. Dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia wodę lub orenżadę oraz olej. Całość wymieszać.
Ciasto podzielić na dwie części. Do jednej dodać 3 łyżki mąki do drugiej kakao.
Posmarować blaszkę masłem i wlewać na przemian po 1 łyżce ciasta jasnego i ciemnego. Pięć w nagrzanym do 180°C piekarnika przez ok 1 godzinę.