Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Cytrynowa kremówka"
Prosta, smaczna potrawka z indyka. Może być pysznym daniem obiadowym czy poda...
Odsłon: 96
Pierogi meksykańskie całkowicie różnią się od naszych polskich. Przede wszyst...
Odsłon: 17031
Bardzo soczysta, smaczna, rozpływająca się w ustach pieczeń na niedzielny lub...
Odsłon: 120
Polecam.
Odsłon: 193
Makaron razowy z indykiem, brokułem i suszonymi pomidorami w delikatnym i kre...
Odsłon: 82
Prosta, smaczna potrawka z indyka. Może być pysznym daniem obiadowym czy poda...
Odsłon: 96
Pierogi meksykańskie całkowicie różnią się od naszych polskich. Przede wszyst...
Odsłon: 17031
Bardzo soczysta, smaczna, rozpływająca się w ustach pieczeń na niedzielny lub...
Odsłon: 120
Polecam.
Odsłon: 193
Makaron razowy z indykiem, brokułem i suszonymi pomidorami w delikatnym i kre...
Odsłon: 82
Składniki
Biszkopt: białka zmiksuj z solą. Dodaj cukry, miksując. Żółtka, proszek i ocet wymieszaj. Dodaj do piany, zmiksuj. Wsyp mąkę, połącz. Piecz 20-25 min w 180°C. Ostudź, skrop sokiem z cytryny.
Masa: żelatynę namocz, rozpuść. Galaretki rozrób w wodzie zmniejszonej o szklankę.
Kremó wkę zmiksuj, dodając cukier puder, żelatynę i sok z cytryny. Połową masy posmaruj biszkopt. Wylej 2/3 tężejącej galaretki. Rozsmaruj pozostałą masę śmietanową, wylej resztę galaretki.Źródło: Chwila dla Ciebie