Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Czekoladowo-herbatnikowe ciasto"
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 731
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5388
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9205
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 112
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 87
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 731
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5388
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9205
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 112
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 87
Składniki
To popularne w Wielkiej Brytanii ciasto nie wymaga pieczenia i zawiera jedynie cztery : czekoladę, masło, posiekane orzechy i herbatniki. Wymieszane umieszcza się w formie i schładza. Przepis: - 175 g orzechów (orzechy laskowe, włoskie, migdały, orzeszki ziemne, pekan i macadamia), - 113 g niesolonego masła, - 115 g czekolady, - 115 g herbatników
Orzechy uprażyć w piekarniku i posiekać, herbatniki pokruszyć. Masło i czekoladę rozpuścić w gorącej kąpieli, dodać herbatniki i orzechy. Stygnącą masę umieścić w formie i wstawić do lodówki na kilka godzin.Źródło: INTERIA.PL