Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gdy najdzie mnie ochota na cos słodkiego,to robie te ciasteczka. Składniki,które zawsze są w domu...i szybko sie je robi:) W sam raz do kawki:D
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 297
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 14991
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 2966
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 297
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 14991
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 2966
Składniki
Mąke,żółtka,palme,cukier,olejek-wszystko ugniatamy.Jęsli ciasto nie bedzie sie zlepiało,można dodać jeszcze jedno żółtko.Ciasto wkładamy na 10 min do zamrażalnika.Wyjmujemy i rozwałkujemy je(musi byc troche grubsze niż na pierogi)
Wycinamy kółeczka (ja akurat wycinałam literatką)Formujemy palcami gwiazdki w srodku każdego ciastka robimy mały dołeczek i dodajemy w dziurke dżem.Ciastka układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia (wtedy sie nie przypalą) i pieczemy ok 15-20 min w tem 200 stopni.
Gotowe cisteczka można posypać cukrem pudrem. Życze smacznego:)