Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gdy najdzie mnie ochota na cos słodkiego,to robie te ciasteczka. Składniki,które zawsze są w domu...i szybko sie je robi:) W sam raz do kawki:D
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 51
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 265
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 51
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 265
Składniki
Mąke,żółtka,palme,cukier,olejek-wszystko ugniatamy.Jęsli ciasto nie bedzie sie zlepiało,można dodać jeszcze jedno żółtko.Ciasto wkładamy na 10 min do zamrażalnika.Wyjmujemy i rozwałkujemy je(musi byc troche grubsze niż na pierogi)
Wycinamy kółeczka (ja akurat wycinałam literatką)Formujemy palcami gwiazdki w srodku każdego ciastka robimy mały dołeczek i dodajemy w dziurke dżem.Ciastka układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia (wtedy sie nie przypalą) i pieczemy ok 15-20 min w tem 200 stopni.
Gotowe cisteczka można posypać cukrem pudrem. Życze smacznego:)