Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Drożdżowe kwiatuszki"
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 1359
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 46
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1319
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 243
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 1359
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 46
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1319
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 243
Składniki
Przepis przysłała Dorota Wójcicka z Niepołomic
Masło stop, ostudź. Drożdże pokrusz, zalej ciepłym mlekiem. Dodaj cukier i masło, połącz. Dodaj mąkę, żółtka i sól, zagnieć.
Ciasto podziel na 4 części. Uformuj koła o śr. 14 cm. Ułóż na blasze do pieczenia. Na środku odciśnij dno szklaneczki. Rozetnij promieniście na zewnątrz, robiąc 8 płatków. Każdy płatek przekręć raz, wszystkie w tą samą stronę. Zostaw do wyrośnięcia. Środki posmaruj masłem, posyp słonecznikiem i cukrem. Piecz 15 min w 180°C.
czas przygotowania: 45 min, ilość porcji: 6, cena za porcję: 1 złŹródło: Chwila dla Ciebie