Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Drożdżowe z migdałową kruszonką"
Pyszna pasta do pieczywa z wędzonej makreli, ogórka kiszonego, cebuli czerwon...
Odsłon: 1104
Pasztet z wątróbek drobiowych bez pieczenia.
Odsłon: 280
Podkręcony smak świątecznych śledzi.
Odsłon: 243
Pyszna pasta do pieczywa z wędzonej makreli, ogórka kiszonego, cebuli czerwon...
Odsłon: 1104
Pasztet z wątróbek drobiowych bez pieczenia.
Odsłon: 280
Podkręcony smak świątecznych śledzi.
Odsłon: 243
Składniki
Mąkę wymieszaj z drożdżami. Dodaj mleko, cukry, jajko, olej i olejek, dokładnie połącz. Odstaw do wyrośnięcia. Ciasto przełóż do posmarowanej masłem tortownicy (śr. 22 cm), odstaw do wyrośnięcia.
Kruszonka: wszystkie rozgnieć w palcach, posyp ciasto (i ew. dodatkowo posyp płatkami migdałowymi). Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180°C, piecz 30-40 min. Ostudź. Cukier puder utrzyj z wodą, polukruj ciasto.Źródło: Chwila dla Ciebie