Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Placek mojej koleżanki i z tąd jego nazwa. Pyszne ciasto na poprawę nastroju
Polecam. Napisałam piernik, ale właściwie powinnam napisać ciasto korzenne...
Odsłon: 311
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2256
Uszka postne, grzybowe w naszym domu robi się na dwa sposoby- z suszonymi grz...
Odsłon: 2919
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 644
Polecam. Napisałam piernik, ale właściwie powinnam napisać ciasto korzenne...
Odsłon: 311
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2256
Uszka postne, grzybowe w naszym domu robi się na dwa sposoby- z suszonymi grz...
Odsłon: 2919
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 644
Składniki
Upiec biszkopt: 4białka na pianę+12 dkg cukru i ubić, dodać po jednym żółtku. Na koniec wsypać mąkę i delikatnie wymieszać.Piec w piekarniku n środkowym poziomie w temp. 175 stopni. Masa:Oddzielić 4 żółtka od białek.Do żółtek dodać kostkę masła i utrzeć. Ugotowć budyń na soku z ananasów dodając 1 łyżkę mąki.Gdy wystygnie dodać do masł i utrzeć.Do gotowej masy dodać pokrojone w kostkę ananasy i dobrze wymieszać. UWAGA: zamiast ananasów mozna dodć brzoskwinie. Beza kokosowa: 4 białka ubić z cukrem- 1 szklanka. Dodać kokos i delikatnie wymieszać. Piec w gorącym piekarniku na złoty kolor. Na biszkopt dajemy masę a na nią bezę kokosową i lekko dociskamy. Na koniec życzę smacznego!!!