Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Ekspresowe ciasto jabłkowe"
Pyszne, puszyste, mięciutkie i delikatne w smaku. Wspaniale smakują zarówno n...
Odsłon: 63
Bardzo lubię proste dania pełne warzyw,aromatów i smaków. Jednym z takich dań...
Odsłon: 37
Kruchy placek z brzoskwiniami i delikatną pianką budyniową to nasza propozycj...
Odsłon: 18033
Przepis dnia
Pieczone warzywa to dla mnie przebój tego roku - bardzo intensywne w smaku i...
Odsłon: 267
Pyszne, puszyste, mięciutkie i delikatne w smaku. Wspaniale smakują zarówno n...
Odsłon: 63
Bardzo lubię proste dania pełne warzyw,aromatów i smaków. Jednym z takich dań...
Odsłon: 37
Kruchy placek z brzoskwiniami i delikatną pianką budyniową to nasza propozycj...
Odsłon: 18033
Przepis dnia
Pieczone warzywa to dla mnie przebój tego roku - bardzo intensywne w smaku i...
Odsłon: 267
Składniki
Jabłka obierz, pokrój w kostkę, zasyp szklanką cukru i odstaw na 2 godziny, żeby puściły sok. Z podanych składników wyrób ciasto. Dodaj jabłka z sokiem, orzechy i rodzynki. Wymieszaj.
Masę przełóż do formy nasmarowanej tłuszczem i wysypanej tartą bułką. Piecz godzinę.
Wystudzone ciasto polej gotową polewą i udekoruj plasterkami jabłka.Źródło: Kurier TV