Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Ekspresowe ciasto jabłkowe"
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10984
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6296
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5399
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13254
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5015
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10984
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6296
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5399
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13254
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5015
Składniki
Jabłka obierz, pokrój w kostkę, zasyp szklanką cukru i odstaw na 2 godziny, żeby puściły sok. Z podanych składników wyrób ciasto. Dodaj jabłka z sokiem, orzechy i rodzynki. Wymieszaj.
Masę przełóż do formy nasmarowanej tłuszczem i wysypanej tartą bułką. Piecz godzinę.
Wystudzone ciasto polej gotową polewą i udekoruj plasterkami jabłka.Źródło: Kurier TV