Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszny i orzeźwiający deser, a przy tym mało skomplikowany w przygotowaniu.
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1396
Rozgrzewający napój z imbirem, pyłkiem pszczelim, limonką i anyżem. To świetn...
Odsłon: 64
Przepis dnia
Smaczek teścia to danie, którego nikt nie odmówi. W dodatku pysznie miękkie m...
Odsłon: 12248
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1396
Rozgrzewający napój z imbirem, pyłkiem pszczelim, limonką i anyżem. To świetn...
Odsłon: 64
Przepis dnia
Smaczek teścia to danie, którego nikt nie odmówi. W dodatku pysznie miękkie m...
Odsłon: 12248
Składniki
Wymyte truskawki bez szypułek wrzucić do dużej miski, zmiażdżyć widelcem, tak aby puściły sok.
Ubić śmietanę mikserem, do ubitej dodać cukier i wymieszać.
Do truskawek dodać pokruszone bezy i ubitą śmietanę, delikatnie wymieszać całość. Przełożyć do pucharków, udekorować liśćmi mięty, truskawkami bądź bezami.
Deser ten można przygotowywać też z dodatkiem bananów. Proporcje można zmieniać w zależności od upodobań.