Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszny i orzeźwiający deser, a przy tym mało skomplikowany w przygotowaniu.
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 997
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 123
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2177
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4188
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 997
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 123
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2177
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4188
Składniki
Wymyte truskawki bez szypułek wrzucić do dużej miski, zmiażdżyć widelcem, tak aby puściły sok.
Ubić śmietanę mikserem, do ubitej dodać cukier i wymieszać.
Do truskawek dodać pokruszone bezy i ubitą śmietanę, delikatnie wymieszać całość. Przełożyć do pucharków, udekorować liśćmi mięty, truskawkami bądź bezami.
Deser ten można przygotowywać też z dodatkiem bananów. Proporcje można zmieniać w zależności od upodobań.