Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszny i orzeźwiający deser, a przy tym mało skomplikowany w przygotowaniu.
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 53
Warzywny dodatek do pieczonych mięs lub propozycja jarskiej kolacji. :)
Odsłon: 45
Jarzynowy torcik to kompozycja składająca się z kalafiora, brokuła i marchewk...
Odsłon: 72
Bób z jabłkami i majerankiem to idealny przepis na obiad w upalny, letni dzie...
Odsłon: 37
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 22
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 53
Warzywny dodatek do pieczonych mięs lub propozycja jarskiej kolacji. :)
Odsłon: 45
Jarzynowy torcik to kompozycja składająca się z kalafiora, brokuła i marchewk...
Odsłon: 72
Bób z jabłkami i majerankiem to idealny przepis na obiad w upalny, letni dzie...
Odsłon: 37
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 22
Składniki
Wymyte truskawki bez szypułek wrzucić do dużej miski, zmiażdżyć widelcem, tak aby puściły sok.
Ubić śmietanę mikserem, do ubitej dodać cukier i wymieszać.
Do truskawek dodać pokruszone bezy i ubitą śmietanę, delikatnie wymieszać całość. Przełożyć do pucharków, udekorować liśćmi mięty, truskawkami bądź bezami.
Deser ten można przygotowywać też z dodatkiem bananów. Proporcje można zmieniać w zależności od upodobań.