Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszny i orzeźwiający deser, a przy tym mało skomplikowany w przygotowaniu.
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 227
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 803
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 936
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 142
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2834
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 227
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 803
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 936
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 142
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2834
Składniki
Wymyte truskawki bez szypułek wrzucić do dużej miski, zmiażdżyć widelcem, tak aby puściły sok.
Ubić śmietanę mikserem, do ubitej dodać cukier i wymieszać.
Do truskawek dodać pokruszone bezy i ubitą śmietanę, delikatnie wymieszać całość. Przełożyć do pucharków, udekorować liśćmi mięty, truskawkami bądź bezami.
Deser ten można przygotowywać też z dodatkiem bananów. Proporcje można zmieniać w zależności od upodobań.