Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Jabłecznik bez pieczenia"
Jeżeli macie ochotę zafundować sobie zdrowy obiad z eksperymentalnym twistem,...
Odsłon: 149
Sos winogronowy jest świetnym dodatkiem do gotowanych, pieczonych oraz smażon...
Odsłon: 87
Jeżeli macie ochotę zafundować sobie zdrowy obiad z eksperymentalnym twistem,...
Odsłon: 149
Sos winogronowy jest świetnym dodatkiem do gotowanych, pieczonych oraz smażon...
Odsłon: 87
Składniki
Jabłka przełóż do rondelka. Podgrzewaj na małym ogniu, mieszając, by się nie przypaliły (jeżeli są zbyt gęste, można dodać trochę wody). Do gorących jabłek wsyp cytrynową galaretkę, dokładnie wymieszaj.
Dno tortownicy wyłóż biszkoptami, rozsmaruj masę jabłkową, odstaw do stężenia. Galaretkę malinową rozpuść w wodzie zgodnie z przepisem na opakowaniu.
Ostudź, wylej na masę jabłkową, odstaw do stężenia. Udekoruj bitą śmietaną.
Czas przygotowania 30 min. Ilość porcji 8. Cena za porcję 1,20 zł.
Przepis przysłała Grażyna Długosz z Siemianowic Śląskich.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie