Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Jabłecznik cesarzowej Sisi"
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2508
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1896
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1644
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1584
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2508
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1896
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1644
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1584
Składniki
Winne jabłka obrać, a po wycięciu gniazd nasiennych pokroić w nieduże cząstki (można je – dla lepszego smaku i pięknego aromatu – oprószyć cynamonem).
Masło (margarynę) utrzeć ze szczyptą soli, cukrem oraz cukrem wanilinowym na puszystą, jasnokremową masę. Ucierając, kolejno wbijać do masy jajka.
Mąkę pszenną i ziemniaczaną wymieszać z proszkiem do pieczenia. Małymi porcjami wsypywać do ucieranej masy. Blachę (32 x 39 cm) posmarować tłuszczem.
Na spodzie rozsmarować przygotowane ciasto. Rozłożyć cząstki jabłek (kupkami), lekko wciskając je w ciasto. Wierzch posypać płatkami migdałowymi.
Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 175°C. Piec 20-25 minut. Upieczone ciasto wystudzić na kratce kuchennej i przed podaniem oprószyć cukrem pudrem. Można je też serwować na ciepło w towarzystwie gałki lodów waniliowych.
Czas przygotowania: Około 60 minutŹródło: Życie na gorąco