Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Jabłecznik inaczej"
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 277
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11084
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3560
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1209
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4219
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 277
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11084
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3560
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1209
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4219
Składniki
Jajka wbić do naczynia i ukręcić z cukrem. Następnie dodać szklankę mąki i dokładnie wymieszać. Rozpuścić margarynę lub masło, podgrzać aż zacznie wrzeć i wlać do ciasta.
Po wymieszaniu dodać drugą szklankę mąki, proszek do pieczenia i zapach arakowy. Całość ukręcić przez ok. 15 minut. Brytfannę lub tortownicę posmarować masłem i posypać mąką.
Jabłka obrać i pokroić w cząstki, usuwając pestki. Do tortownicy wlać 1/4 ciasta i poukładać na nim owoce. Wlać pozostałe ciasto i znów nałożyć na nie owoce. Piec ok. 1 godziny. Po przestygnięciu można posypać cukrem pudrem.
łu</strong>Źródło: Świat Seriali