Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Jabłecznik inaczej"
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1235
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 476
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1321
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1235
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 476
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1321
Składniki
Jajka wbić do naczynia i ukręcić z cukrem. Następnie dodać szklankę mąki i dokładnie wymieszać. Rozpuścić margarynę lub masło, podgrzać aż zacznie wrzeć i wlać do ciasta.
Po wymieszaniu dodać drugą szklankę mąki, proszek do pieczenia i zapach arakowy. Całość ukręcić przez ok. 15 minut. Brytfannę lub tortownicę posmarować masłem i posypać mąką.
Jabłka obrać i pokroić w cząstki, usuwając pestki. Do tortownicy wlać 1/4 ciasta i poukładać na nim owoce. Wlać pozostałe ciasto i znów nałożyć na nie owoce. Piec ok. 1 godziny. Po przestygnięciu można posypać cukrem pudrem.
łu</strong>Źródło: Świat Seriali