Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Jabłecznik inaczej"
        
        
        
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35682
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1201
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1755
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 6000
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35682
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1201
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1755
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 6000
        
        Składniki
Jajka wbić do naczynia i ukręcić z cukrem. Następnie dodać szklankę mąki i dokładnie wymieszać. Rozpuścić margarynę lub masło, podgrzać aż zacznie wrzeć i wlać do ciasta.
Po wymieszaniu dodać drugą szklankę mąki, proszek do pieczenia i zapach arakowy. Całość ukręcić przez ok. 15 minut. Brytfannę lub tortownicę posmarować masłem i posypać mąką.
Jabłka obrać i pokroić w cząstki, usuwając pestki. Do tortownicy wlać 1/4 ciasta i poukładać na nim owoce. Wlać pozostałe ciasto i znów nałożyć na nie owoce. Piec ok. 1 godziny. Po przestygnięciu można posypać cukrem pudrem.
łu</strong>Źródło: Świat Seriali