Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Jabłka w cieście z salsą"
Jeśli masz mało czasu, tylko podstawowe składniki w spiżarce i lodówce oraz d...
Odsłon: 1490
Pyszne, jednogarnkowe danie, które może być podane na obiad, kolację czy podc...
Odsłon: 233
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i mrożonymi warzywami. Nie może się...
Odsłon: 242
To bardzo smaczne i aromatyczne danie. Mięsko wychodzi miękkie i delikatne, p...
Odsłon: 234
Karnawał nieodłącznie kojarzy się z pączkami. Najlepsze są oczywiście te domo...
Odsłon: 8059
Jeśli masz mało czasu, tylko podstawowe składniki w spiżarce i lodówce oraz d...
Odsłon: 1490
Pyszne, jednogarnkowe danie, które może być podane na obiad, kolację czy podc...
Odsłon: 233
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i mrożonymi warzywami. Nie może się...
Odsłon: 242
To bardzo smaczne i aromatyczne danie. Mięsko wychodzi miękkie i delikatne, p...
Odsłon: 234
Karnawał nieodłącznie kojarzy się z pączkami. Najlepsze są oczywiście te domo...
Odsłon: 8059
Składniki
Jajka utrzyj z cukrem waniliowym i solą. Budyń wymieszaj z 75 g mąki oraz proszkiem do pieczenia. Wsyp do masy jajecznej. Dolej mleko i wodę. Ciasto wymieszaj i odstaw na 10 minut. Jabłka umyj, obierz. Wytnij środek, miąższ pokrój w plasterki. Skrop je sokiem cytrynowym i oprósz resztą mąki.
Do ciasta wsyp wiórki kokosowe, zanurz w tym plasterki jabłek i włóż na rozgrzany olej. Smaż 5 minut z obu stron. Plasterki ananasa pokrój na kawałki, wymieszaj z sosem pomidorowym z chili. Boczek wysmaż na chrupko na suchej patelni. Jabłka w cieście podawaj z boczkiem i sosem. Udekoruj roszponką, melisą i chili.Źródło: Tele Tydzień