Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Jabłka w cieście z salsą"
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1263
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 647
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1366
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1263
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 647
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1366
Składniki
Jajka utrzyj z cukrem waniliowym i solą. Budyń wymieszaj z 75 g mąki oraz proszkiem do pieczenia. Wsyp do masy jajecznej. Dolej mleko i wodę. Ciasto wymieszaj i odstaw na 10 minut. Jabłka umyj, obierz. Wytnij środek, miąższ pokrój w plasterki. Skrop je sokiem cytrynowym i oprósz resztą mąki.
Do ciasta wsyp wiórki kokosowe, zanurz w tym plasterki jabłek i włóż na rozgrzany olej. Smaż 5 minut z obu stron. Plasterki ananasa pokrój na kawałki, wymieszaj z sosem pomidorowym z chili. Boczek wysmaż na chrupko na suchej patelni. Jabłka w cieście podawaj z boczkiem i sosem. Udekoruj roszponką, melisą i chili.Źródło: Tele Tydzień