Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kefirowe ciasto z otrębami"
Zbliżają się walentynki, a tobie wciąż brakuje pomysłu na prezent dla ukochan...
Odsłon: 5770
Naleśniki farmerskie to danie, które pachnie domem i swojskim klimatem. Kremo...
Odsłon: 9080
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 272
Zbliżają się walentynki, a tobie wciąż brakuje pomysłu na prezent dla ukochan...
Odsłon: 5770
Naleśniki farmerskie to danie, które pachnie domem i swojskim klimatem. Kremo...
Odsłon: 9080
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 272
Składniki
Przepis przysłała Alina Waliczek z Dzimierza
Rabarbar oczyść, pokrój, posyp łyżką cukru i łyżeczką cukru waniliowego. Odstaw. 2 Margarynę stop, ostudź. Jajka ubij z resztą cukru i cukru waniliowego. Dodaj margarynę, przesianą mąkę z proszkiem, zmiksuj. Dodaj rabarbar, wymieszaj. Ciasto wlej do tortownicy o śr. 22 cm. 3 Kruszonka: zagnieć, posyp ciasto. Piecz ok. 50 min w 170°C. Ostudź, posyp cukrem pudrem.
czas przygotowania: 75 min, ilość porcji: 6, cena za porcję: 1,20 złŹródło: Chwila dla Ciebie