Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Keks galaretkowy"
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19203
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13011
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1646
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232077
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19203
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13011
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1646
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232077
Składniki
Przepis przysłała Aleksandra Skarzyńska z Lubawy
Ciasto: jajka ubij z cukrem. Wsyp 2 i pół szklanki mąki przesianej z proszkiem. Wlej wodę i olej, połącz. Ciasto podziel na pół. Jedną część wymieszaj z kakao, drugą z resztą mąki. Oddzielnie wlej do keksówek. Piecz 25 min w 170°C. Ostudź.
Na jasny biszkopt wyłóż umyte truskawki. Galaretki rozpuść w pół litra gorącej wody. Ostudź, polej truskawki. Schłodź. Ułóż ciemne ciasto, schłodź.
Masa: żelatynę rozpuść w gorącej wodzie. Ostudź. Kremówkę ubij z połową cukru pudru, dodaj żelatynę, schłodź. Truskawki zmiksuj z resztą cukru. Wlej do kremówki, połącz. Masę rozsmaruj na cieście. Ostudź, udekoruj.
Czas przygotowania 60 min, ilość porcji 10, cena za porcję 1,20 zł.Źródło: Chwila dla Ciebie