Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Keks z wiórkami kokosowymi"
Bardzo smaczne, delikatne i lekkie jak chmurka ciasto jogurtowe do upieczenia...
Odsłon: 112
Mój karp zapadł w zimowy sen i przegapił Boże Narodzenie. Niestety, często mi...
Odsłon: 171
Sałata ze śmietaną i rzodkiewką to pyszny wiosenny dodatek do obiadu. W sezon...
Odsłon: 19133
Ogórki małosolne można jeść całe lato, są smaczne i zdrowe. Ukiszenie ich to...
Odsłon: 52
Bardzo smaczne, delikatne i lekkie jak chmurka ciasto jogurtowe do upieczenia...
Odsłon: 112
Mój karp zapadł w zimowy sen i przegapił Boże Narodzenie. Niestety, często mi...
Odsłon: 171
Sałata ze śmietaną i rzodkiewką to pyszny wiosenny dodatek do obiadu. W sezon...
Odsłon: 19133
Ogórki małosolne można jeść całe lato, są smaczne i zdrowe. Ukiszenie ich to...
Odsłon: 52
Składniki
Rabarbar oczyść, pokrój na 2-cm kawałki. Oprósz je łyżką mąki i dokładnie wymieszaj. Miękkie masło utrzyj z cukrem i cukrem waniliowym.
Kiedy masa będzie puszysta i jasnokremowa, kolejno wbij jajka. Pozostałą mąkę przesiej z proszkiem do pieczenia. Wymieszaj z wiórkami kokosowymi. Potem porcjami wsyp do masy maślanej. Dolej mleko. Dobrze utrzyj mikserem.
Ciasto wymieszaj z kawałkami rabarbaru. Podłużną foremkę do keksów, posmaruj tłuszczem i oprósz tartą bułką. Napełnij przygotowanym ciastem. Wierzch wyrównaj.
Keks wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 175oC. Piecz godzinę. Po wyjęciu z piekarnika ciasto studź 10 minut w foremce. Potem keks wyjmij, pozostaw do całkowitego wystudzenia. Oprósz cukrem pudrem.Źródło: Naj