Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Keks z wiórkami kokosowymi"
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 736
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424840
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10662
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336938
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 736
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424840
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10662
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336938
Składniki
Rabarbar oczyść, pokrój na 2-cm kawałki. Oprósz je łyżką mąki i dokładnie wymieszaj. Miękkie masło utrzyj z cukrem i cukrem waniliowym.
Kiedy masa będzie puszysta i jasnokremowa, kolejno wbij jajka. Pozostałą mąkę przesiej z proszkiem do pieczenia. Wymieszaj z wiórkami kokosowymi. Potem porcjami wsyp do masy maślanej. Dolej mleko. Dobrze utrzyj mikserem.
Ciasto wymieszaj z kawałkami rabarbaru. Podłużną foremkę do keksów, posmaruj tłuszczem i oprósz tartą bułką. Napełnij przygotowanym ciastem. Wierzch wyrównaj.
Keks wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 175oC. Piecz godzinę. Po wyjęciu z piekarnika ciasto studź 10 minut w foremce. Potem keks wyjmij, pozostaw do całkowitego wystudzenia. Oprósz cukrem pudrem.Źródło: Naj