Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kremówka budyniowa z kremem z bitej śmietany"
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3826
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 631
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3828
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 398
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 754
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3826
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 631
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3828
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 398
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 754
Składniki
Przepis przysłała Barbara Dobija z Roztropic.
Biszkopt: jajka ubij z cukrem. Wsyp mąkę z proszkiem, połącz. Wylej na blachę 26 na 30 cm. Piecz 35 min w 200°C. Ostudź.
Krem budyniowy: półtorej szklanki mleka rozrób z żółtkami i mąkami. Resztę mleka zagotuj z cukrem i cukrem waniliowym. Dodaj mącz ną mieszankę, ugotuj budyń. Masło utrzyj, dodając po łyżce budyniu.
Bita śmietana: kremówkę ubij z cukrem pudrem, dodając zagęstnik. Ciasto przekrój na dwa blaty. Spód posmaruj kremem budyniowym. Rozsmaruj bitą śmietanę, ułóż drugi blat ciasta. Schłodź.Źródło: Chwila dla Ciebie