Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kremówka budyniowa z kremem z bitej śmietany"
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 552
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1837
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 381
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 552
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1837
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 381
Składniki
Przepis przysłała Barbara Dobija z Roztropic.
Biszkopt: jajka ubij z cukrem. Wsyp mąkę z proszkiem, połącz. Wylej na blachę 26 na 30 cm. Piecz 35 min w 200°C. Ostudź.
Krem budyniowy: półtorej szklanki mleka rozrób z żółtkami i mąkami. Resztę mleka zagotuj z cukrem i cukrem waniliowym. Dodaj mącz ną mieszankę, ugotuj budyń. Masło utrzyj, dodając po łyżce budyniu.
Bita śmietana: kremówkę ubij z cukrem pudrem, dodając zagęstnik. Ciasto przekrój na dwa blaty. Spód posmaruj kremem budyniowym. Rozsmaruj bitą śmietanę, ułóż drugi blat ciasta. Schłodź.Źródło: Chwila dla Ciebie