Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kruche ciasteczka z makiem"
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1539
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1297
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1370
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1227
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1539
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1297
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1370
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1227
Składniki
Przygotować kruche ciasto: masło i cukier posiekać. Dodać przesianą mąkę i całe jajko, dokładnie wymieszać i bardzo szybko zagnieść. Z ciasta uformować kulę. Zawinąć w folię, spożywczą i włożyć na godzinę do lodówki.
Ciasto wyjąć, podzielić na porcje. Formować cienkie wałeczki. Pokroić na kawałki 12 cm długości. Zwijać fantazyjnie. Posmarować białkiem roztrzepanym z łyżką wody. Posypać makiem. Ciastka umieścić na wyłożonej pergaminem blasze. Piec ok. 10 minut w temperaturze 200°C.Źródło: Twoje Imperium