Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kruche ciasteczka z makiem"
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 116293
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 7935
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2993
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1487
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1276
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 116293
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 7935
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2993
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1487
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1276
Składniki
Przygotować kruche ciasto: masło i cukier posiekać. Dodać przesianą mąkę i całe jajko, dokładnie wymieszać i bardzo szybko zagnieść. Z ciasta uformować kulę. Zawinąć w folię, spożywczą i włożyć na godzinę do lodówki.
Ciasto wyjąć, podzielić na porcje. Formować cienkie wałeczki. Pokroić na kawałki 12 cm długości. Zwijać fantazyjnie. Posmarować białkiem roztrzepanym z łyżką wody. Posypać makiem. Ciastka umieścić na wyłożonej pergaminem blasze. Piec ok. 10 minut w temperaturze 200°C.Źródło: Twoje Imperium