Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kruche koszyczki pełne kremu"
Polecam. Może być na śniadanie, może być na kolację. Samo dobro.
Odsłon: 182
Pyszne ciasto bez pieczenia, na petitkach, z kremowym, budyniowym nadzieniem...
Odsłon: 477
Makowiec na kruchym cieście z kratką to przepyszne ciasto które zawsze gości...
Odsłon: 46
Polecam. Może być na śniadanie, może być na kolację. Samo dobro.
Odsłon: 182
Pyszne ciasto bez pieczenia, na petitkach, z kremowym, budyniowym nadzieniem...
Odsłon: 477
Makowiec na kruchym cieście z kratką to przepyszne ciasto które zawsze gości...
Odsłon: 46
Składniki
Mąkę przesiej na stolnicę. Wiórki zmiel, dodaj do mąki. Dołóż masło, cukier oraz żółtka. Szybko zagnieć ciasto. Foremki posmaruj tłuszczem. Wylep ciastem. Piecz 15 minut w 190 st.
Wymieszaj 1/2 szklanki mleka z cukrem i proszkiem budyniowym. Pozostałe mleko zagotuj z syropem. Wlej rozmieszany budyń. Gotuj 1–2 minuty, mieszając. Zdejmij z ognia, wystudź.
Zimny budyń utrzyj z masłem roślinnym. Krem przełóż do szprycy cukierniczej. Spody napełnij sporymi porcjami kremu. Gotowe babeczki udekoruj owocami i kokosem.Źródło: Tina