Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kruche koszyczki pełne kremu"
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8138
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1173
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9908
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4542
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 564
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8138
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1173
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9908
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4542
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 564
Składniki
Mąkę przesiej na stolnicę. Wiórki zmiel, dodaj do mąki. Dołóż masło, cukier oraz żółtka. Szybko zagnieć ciasto. Foremki posmaruj tłuszczem. Wylep ciastem. Piecz 15 minut w 190 st.
Wymieszaj 1/2 szklanki mleka z cukrem i proszkiem budyniowym. Pozostałe mleko zagotuj z syropem. Wlej rozmieszany budyń. Gotuj 1–2 minuty, mieszając. Zdejmij z ognia, wystudź.
Zimny budyń utrzyj z masłem roślinnym. Krem przełóż do szprycy cukierniczej. Spody napełnij sporymi porcjami kremu. Gotowe babeczki udekoruj owocami i kokosem.Źródło: Tina