Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kruche koszyczki pełne kremu"
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 1053
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38507
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 1289
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 1053
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38507
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 1289
Składniki
Mąkę przesiej na stolnicę. Wiórki zmiel, dodaj do mąki. Dołóż masło, cukier oraz żółtka. Szybko zagnieć ciasto. Foremki posmaruj tłuszczem. Wylep ciastem. Piecz 15 minut w 190 st.
Wymieszaj 1/2 szklanki mleka z cukrem i proszkiem budyniowym. Pozostałe mleko zagotuj z syropem. Wlej rozmieszany budyń. Gotuj 1–2 minuty, mieszając. Zdejmij z ognia, wystudź.
Zimny budyń utrzyj z masłem roślinnym. Krem przełóż do szprycy cukierniczej. Spody napełnij sporymi porcjami kremu. Gotowe babeczki udekoruj owocami i kokosem.Źródło: Tina