Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam pyszne ciasto Łabędzi puch składające się z biszkoptu, oraz masy kokosowej z dodatkiem dżemu z czarnej porzeczki, wspaniałe połączenie smaków ciasto idealne na święta i inne okazje.
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 105
Zastanawialiście się kiedyś skąd swoją nazwę wzięły leniwe pierogi? Leniwe są...
Odsłon: 287
Krokiety z pieczarkami są dobre zarówno na codzienny jak i świąteczny obiad....
Odsłon: 2858
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 105
Zastanawialiście się kiedyś skąd swoją nazwę wzięły leniwe pierogi? Leniwe są...
Odsłon: 287
Krokiety z pieczarkami są dobre zarówno na codzienny jak i świąteczny obiad....
Odsłon: 2858
Składniki
Biszkopt Żółtka oddziel od białek. Białka ubij na sztywno z cukrem, dodaj olej i przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Blachę o wymiarach 26 x35 wyłóż papierem do pieczenia i wylej ciasto. Piecz około 25 minut w temperaturze 180 st. Po wystudzeniu przekrój na pół.
Z pół litra mleka odlej 0, 5 szklanki mleka resztę mleka zagotuj z cukrem, w pozostałym mleku wymieszaj obie mąki i wlej do gotującego się mleka ugotuj budyń. Do gorącego budyniu dodaj wiórki kokosowe dokładnie wymieszaj i odstaw do ostygnięcia. Miękkie masło utrzyj na puszystą masę dodaj po łyżce zimnego budyniu utrzyj krem.
Na patelni rozgrzej masło dodaj cukier i wiórki kokosowe, upraż na złoty kolor.
Do szklanki przegotowanej wody dodaj 1 łyżkę soku z cytryny i cukru. Wymieszaj.
Dolną część biszkoptu nasącz wodą z cukrem i cytryną i posmaruj dżemem porzeczkowym. Wyłóż 3/4 kremu posmaruj i przykryj drugą częścią biszkoptu , nasącz i wyłóż resztę kremu Na krem posyp uprażone na złoty kolor wiórki kokosowe.
Ciasto wstaw do lodówki na kilka godzin. Smacznego.