Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Lekka rolada biszkoptowa"
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 53
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 376
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 100
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 53
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 376
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 100
Składniki
Oddziel żółtka od białek. Białka wymieszaj z 1/2 cukru i 2 łyżkami wody. Ubij na sztywno. Pianę z białek połącz z żółtkami. Obie mąki przesiej z proszkiem do pieczenia. Wsyp do masy jajecznej. Wymieszaj.
Rozsmaruj na blasze wyłożonej pergaminem. Piecz 15 minut w temp. 200 st. Przełóż na ściereczkę oprószoną cukrem. Zwiń razem ze ściereczką. Odłóż do wystudzenia.
Żelatynę namocz i rozpuść, podgrzewając. Śmietanę ubij. Wymieszaj z twarogiem. Dodaj resztę cukru, sok i skórkę z cytryny oraz likier. Żelatynę połącz z kremem. Biszkopt rozwiń. Posmaruj kremem, ponownie zwiń. Schłodź. Ew. oprósz cukrem pudrem.Źródło: Tina