Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Lekki serniczek z morelami"
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34164
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1369
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113601
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34164
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1369
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113601
Składniki
Mąkę wymieszaj z proszkiem. Następnie posiekaj z masłem oraz cukrem. Kiedy powstaną grudki, dodaj jajko i śmietanę.
Zagnieć ciasto. Formę do tarty wyłóż pergaminem i wylep ciastem. Wstaw je na 20 minut do lodówki.
Utrzyj na gładko wszystkie masy serowej. Rozsmaruj ją na przygotowanym spodzie. Morele umyj, wytrzyj, rozetnij. Usuń pestki.
Połówki moreli (przecięciem do dołu) wciśnij w masę serową. Tartę piecz ok. 40 minut w temperaturze 180 st.
<strong>Jedna porcja zawiera: 245 kcal.</strong>
Ile pracy to wymaga:YYŹródło: Tina