Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Lekki serniczek z morelami"
Zbliżają się walentynki, a tobie wciąż brakuje pomysłu na prezent dla ukochan...
Odsłon: 5705
Naleśniki farmerskie to danie, które pachnie domem i swojskim klimatem. Kremo...
Odsłon: 2605
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 203
Zbliżają się walentynki, a tobie wciąż brakuje pomysłu na prezent dla ukochan...
Odsłon: 5705
Naleśniki farmerskie to danie, które pachnie domem i swojskim klimatem. Kremo...
Odsłon: 2605
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 203
Składniki
Mąkę wymieszaj z proszkiem. Następnie posiekaj z masłem oraz cukrem. Kiedy powstaną grudki, dodaj jajko i śmietanę.
Zagnieć ciasto. Formę do tarty wyłóż pergaminem i wylep ciastem. Wstaw je na 20 minut do lodówki.
Utrzyj na gładko wszystkie masy serowej. Rozsmaruj ją na przygotowanym spodzie. Morele umyj, wytrzyj, rozetnij. Usuń pestki.
Połówki moreli (przecięciem do dołu) wciśnij w masę serową. Tartę piecz ok. 40 minut w temperaturze 180 st.
<strong>Jedna porcja zawiera: 245 kcal.</strong>
Ile pracy to wymaga:YYŹródło: Tina