Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Lody w puszystym biszkopcie"
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1839
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1595
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1554
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 2082
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1839
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1595
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1554
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 2082
Składniki
Białka ubij z cukrem, dodaj żółtka, cukier waniliowy oraz mąkę i proszek. Wylej do natłuszczonej i wysypanej kaszką manną keksówki o dł. 30 cm.
Piecz 20 minut w piekarniku rozgrzanym do 180°C. Ostudź i przekrój na 3 blaty.
Banany pokrój w kosteczkę i zamroź.
Keksówkę wyłóż folią aluminiową tak, by sporo wystawała za brzegi.
Ułóż pierwszy blat ciasta, posmaruj lodami waniliowymi, przykryj drugim blatem ciasta. Resztę lodów zmieszaj z bananami i startą czekoladą. Wyłóż na ciasto i przykryj ostatnim blatem. Zawiń wierzch ciasta zwisającą folią i wstaw na 2 godziny do zamrażalnika.
Białka ubij z cukrem na sztywną pianę.
Ciasto przełóż z foremki na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Pianą z białek wysmaruj całe ciasto dookoła tak, by nie było widać lodów! Wierzch posyp płatkami.
Piecz 5 minut w temperaturze 250°C.Źródło: Super TV