Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Lody w puszystym biszkopcie"
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1045
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5605
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8730
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18019
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1045
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5605
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8730
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18019
Składniki
Białka ubij z cukrem, dodaj żółtka, cukier waniliowy oraz mąkę i proszek. Wylej do natłuszczonej i wysypanej kaszką manną keksówki o dł. 30 cm.
Piecz 20 minut w piekarniku rozgrzanym do 180°C. Ostudź i przekrój na 3 blaty.
Banany pokrój w kosteczkę i zamroź.
Keksówkę wyłóż folią aluminiową tak, by sporo wystawała za brzegi.
Ułóż pierwszy blat ciasta, posmaruj lodami waniliowymi, przykryj drugim blatem ciasta. Resztę lodów zmieszaj z bananami i startą czekoladą. Wyłóż na ciasto i przykryj ostatnim blatem. Zawiń wierzch ciasta zwisającą folią i wstaw na 2 godziny do zamrażalnika.
Białka ubij z cukrem na sztywną pianę.
Ciasto przełóż z foremki na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Pianą z białek wysmaruj całe ciasto dookoła tak, by nie było widać lodów! Wierzch posyp płatkami.
Piecz 5 minut w temperaturze 250°C.Źródło: Super TV