Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Migdałowiec z rodzynkami"
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5453
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 959
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11895
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5096
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1387
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5453
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 959
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11895
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5096
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1387
Składniki
Zagnieć na spód. Tortownicę wyłóż pergaminem. Dno i bok formy wylep ciastem.
Masa serowa: twaróg wymieszaj z 6 żółtkami. Dodaj cukier oraz śmietanę. Wsyp cukier waniliowy, proszek budyniowy, rodzynki i proszek do pieczenia. Dolej zapach migdałowy i dobrze utrzyj. Białka jajek ubij, pianę delikatnie połącz z masą serową. Przełóż ją do tortownicy wylepionej ciastem.
Wierzch ciasta wygładź. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do te mp.180 st. Piecz około 70 minut.
<strong>Wykwintna wersja Roberta Sowy</strong>
Zagniatając kruche ciasto, dodaj 2 łyżki ciemnego kakao oraz łyżkę zimnej wody. Wytrawny czekoladowy spód będzie idealnie pasował do bardzo delikatnej, rozpływającej się w ustach masy serowej.Źródło: Tina