Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Migdałowy biszkopt z kremówką"
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 5802
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 134
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 5802
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 134
Składniki
<strong>Przepis przysłała Joanna Święcicka-Łupinieca z Głuchołazów</strong>
Biszkopt: białka oddziel od żółtek, ubij na sztywną pianę. Ubijając, dodawaj stopniowo żółtka i cukier. Wsyp zmielone migdały, delikatnie wymieszaj. Ciasto wlej do formy o średnicy 28 cm. Piecz 12-15 min w temp. 180°C, aż biszkopt się zarumieni. Ostudź.
Nadzienie: śmietanę kremówkę ubij (ew. możesz posłodzić). Biszkopt posmaruj dżemem, na nim rozsmaruj ubitą śmie tanę. Udekoruj owocami.Źródło: Chwila dla Ciebie