Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Migdałowy biszkopt z kremówką"
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23043
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 1007
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104848
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 405
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23043
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 1007
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104848
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 405
Składniki
<strong>Przepis przysłała Joanna Święcicka-Łupinieca z Głuchołazów</strong>
Biszkopt: białka oddziel od żółtek, ubij na sztywną pianę. Ubijając, dodawaj stopniowo żółtka i cukier. Wsyp zmielone migdały, delikatnie wymieszaj. Ciasto wlej do formy o średnicy 28 cm. Piecz 12-15 min w temp. 180°C, aż biszkopt się zarumieni. Ostudź.
Nadzienie: śmietanę kremówkę ubij (ew. możesz posłodzić). Biszkopt posmaruj dżemem, na nim rozsmaruj ubitą śmie tanę. Udekoruj owocami.Źródło: Chwila dla Ciebie