Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Miodownik palce lizać"
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3770
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 621
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3812
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 385
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 712
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3770
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 621
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3812
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 385
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 712
Składniki
Masło rozpuścić w rondlu, dodać cukier. Gdy się rozpuści, dodać miód i przyprawę do pierników. Zdjąć z ognia, dodać sodę, mleko i roztrzepane jajka, energicznie wymieszać.
Masa powinna się spienić. Porcjami dosypywać przesianą przez sito mąkę i proszek do pieczenia, mieszać, aż będzie gładka.
Ciasto wylać do formy posmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą. Piec ok. 45 minut w temp. 170°C. Gdy ciasto będzie upieczone, wystudzić i polukrować.
Cukier puder utrzeć z sokiem i 2 łyżkami gorącej wody na gładki i lśniący lukier. Szybko wylać na ciasto, nim zastygnie. Udekorować migdałami.
ok. 65 minutŹródło: Twoje Imperium