Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny murzynek z orzechami, świetny na każdą okazję.
Dzisiaj szynka wieprzowa w sosie własnym, pyszne , kruche mięsko. Przepis pro...
Odsłon: 67
Szybkie i smaczne danie
Odsłon: 3161
Frittata z kurczakiem i warzywami to świetna propozycja na sycące śniadanie d...
Odsłon: 1231
Dzisiaj szynka wieprzowa w sosie własnym, pyszne , kruche mięsko. Przepis pro...
Odsłon: 67
Szybkie i smaczne danie
Odsłon: 3161
Frittata z kurczakiem i warzywami to świetna propozycja na sycące śniadanie d...
Odsłon: 1231
Składniki
Kostkę margaryny, 1,5 szklanki cukru, cukrem waniliowym,kakao oraz 5 łyżek wody mieszamy w garnku i gotujemy. Po zagotowaniu odlewamy pół szklanki i resztę zostawiamy do przestygnięcia.
W międzyczasie orzechy kroimy na drobne kawałki, wrzucamy do garnka z 2 łyżkami wody,połową szklanki cukru oraz masło. Gotujemy do połączenia się składników. Masa musi być dosyć gęsta. Zostawiamy do ostygnięcia.
Oddzielamy żółtka od białek. Ostygniętą masę czekoladową miksujemy z żółtkami, mąką, proszkiem do pieczenia. Białka ubić i połączyć z masą drewnianą łyżką powoli mieszając. Zrobioną masę wyłożyć na brytfankę, na wierzch ułożyć ostygniętą masę orzechową. Piec w piekarniku 180 stopni ok 50 min.