Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny murzynek z orzechami, świetny na każdą okazję.
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 31035
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3685
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 5703
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 31035
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3685
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 5703
Składniki
Kostkę margaryny, 1,5 szklanki cukru, cukrem waniliowym,kakao oraz 5 łyżek wody mieszamy w garnku i gotujemy. Po zagotowaniu odlewamy pół szklanki i resztę zostawiamy do przestygnięcia.
W międzyczasie orzechy kroimy na drobne kawałki, wrzucamy do garnka z 2 łyżkami wody,połową szklanki cukru oraz masło. Gotujemy do połączenia się składników. Masa musi być dosyć gęsta. Zostawiamy do ostygnięcia.
Oddzielamy żółtka od białek. Ostygniętą masę czekoladową miksujemy z żółtkami, mąką, proszkiem do pieczenia. Białka ubić i połączyć z masą drewnianą łyżką powoli mieszając. Zrobioną masę wyłożyć na brytfankę, na wierzch ułożyć ostygniętą masę orzechową. Piec w piekarniku 180 stopni ok 50 min.