Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
nieskomplikowane ciasto które każdemu wychodzi
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8107
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 393
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8107
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 393
Składniki
W rondlu zagotowac, ciagle mieszajac margarynę, mleko, kakao i cukier. Pozostawic do wystygniecia.Bialka ubic na sztywno ze szczyptą soli, orzechy posiekać, cytrynę sparzyć i zetrzeć skórkę.Do wystudzonej masy kakaowej dodać po kolei żółtka, mąkę, cukier waniliowy, skórkę cytrynową, proszek, dżem i orzechy - miksować. Na końcu dodać ubite białka i dokladnie wymieszac. Piec w 180 stopniach ok. 40 minut.