Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo łatwe ciasto, bez zagniatania, udaje się każdemu
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3013
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 576
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3679
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 248
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 358
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3013
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 576
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3679
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 248
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 358
Składniki
WSZYSTKIE SKŁADNIKI MAJĄ BYĆ ZIMNE!!!! Odmierzamy szklanką 200 ml i łączymy w następujący sposób: drożdże rozkruszyć do miski, posypać cukrem dodać cukry waniliowe, olej, olejek waniliowy,roztrzepane jajka mleko i 2 szkl mąki przesianej przez sito.WAŻNE ABY TEGO NIE MIESZAĆ!!!! Przykryć ściereczką i wstawićna noc do lodówki. Następnego dniawymieszać dokładnie i dodać pozostałe 2 szkl mąki przesianej przez sito oraz szczyptę soli. Drewnianą łyżkądobrze wymieszać wszystkie składniki ciasto nie wymaga wyrabiania. Wyłożyć na blachę o wym 24 x40 cm. ułożyć owoce i posypać kruszonką.Ciasto od razu wstawićdo zimnego piekarnika i piec ok 50 min w temp 150-170 stopni. KRUSZONKA: 1/2 kostki masła, 1/2 szkl cukru, cukier waniliowy, 1 pełna szkl mąki Skladniki połączyć ze sobą ,kruszonka musi być sypka,jeśli jest zbyt wilgotna dodać mąki i cukru, jeśli zbyt sucha -masło. Jeżeli do ciasta użyliśmy kwaśnych owoców zimne ciasto można polać lukrem z cukru pudru wody i soku z cytryny.