Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo łatwe ciasto, bez zagniatania, udaje się każdemu
Zestaw na chłodne dni - książka, kocyk i herbatka. To jest przepis na herbat...
Odsłon: 80
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2634
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 1709
Zestaw na chłodne dni - książka, kocyk i herbatka. To jest przepis na herbat...
Odsłon: 80
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2634
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 1709
Składniki
WSZYSTKIE SKŁADNIKI MAJĄ BYĆ ZIMNE!!!! Odmierzamy szklanką 200 ml i łączymy w następujący sposób: drożdże rozkruszyć do miski, posypać cukrem dodać cukry waniliowe, olej, olejek waniliowy,roztrzepane jajka mleko i 2 szkl mąki przesianej przez sito.WAŻNE ABY TEGO NIE MIESZAĆ!!!! Przykryć ściereczką i wstawićna noc do lodówki. Następnego dniawymieszać dokładnie i dodać pozostałe 2 szkl mąki przesianej przez sito oraz szczyptę soli. Drewnianą łyżkądobrze wymieszać wszystkie składniki ciasto nie wymaga wyrabiania. Wyłożyć na blachę o wym 24 x40 cm. ułożyć owoce i posypać kruszonką.Ciasto od razu wstawićdo zimnego piekarnika i piec ok 50 min w temp 150-170 stopni. KRUSZONKA: 1/2 kostki masła, 1/2 szkl cukru, cukier waniliowy, 1 pełna szkl mąki Skladniki połączyć ze sobą ,kruszonka musi być sypka,jeśli jest zbyt wilgotna dodać mąki i cukru, jeśli zbyt sucha -masło. Jeżeli do ciasta użyliśmy kwaśnych owoców zimne ciasto można polać lukrem z cukru pudru wody i soku z cytryny.