Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Niemiecki torcik naleśnikowy z wiśniami"
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4954
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13410
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5836
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7535
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4954
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13410
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5836
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7535
Składniki
Masło stop, przestudź. Połącz z mąką, 2 łyżkami cukru oraz jajkami i 1 szkl. maślanki. Mocno rozgrzej dużą patelnię. Wylewaj na nią porcje ciasta. Smaż grubsze naleśniki. Żelatynę namocz w 6 łyżkach wody, gdy spęcznieje, rozpuść ją, podgrzewając.
Obydwa sery zmiksuj z resztą cukru i maślanki. Połącz z żelatyną. Wiśnie osącz. Kilka łyżek soku z wiśni wymieszaj z proszkiem budyniowym, a resztę zagotuj. Wlej rozrobiony budyń, gotuj minutę. Dołóż wiśnie, wystudź.
Naleśniki przełóż kremem serowym oraz masą wiśniową. Schłodź. Posyp cukrem pudrem. Udekoruj miętą.Źródło: Naj