Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Niemiecki torcik naleśnikowy z wiśniami"
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1056
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5615
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8735
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18047
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1056
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5615
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8735
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18047
Składniki
Masło stop, przestudź. Połącz z mąką, 2 łyżkami cukru oraz jajkami i 1 szkl. maślanki. Mocno rozgrzej dużą patelnię. Wylewaj na nią porcje ciasta. Smaż grubsze naleśniki. Żelatynę namocz w 6 łyżkach wody, gdy spęcznieje, rozpuść ją, podgrzewając.
Obydwa sery zmiksuj z resztą cukru i maślanki. Połącz z żelatyną. Wiśnie osącz. Kilka łyżek soku z wiśni wymieszaj z proszkiem budyniowym, a resztę zagotuj. Wlej rozrobiony budyń, gotuj minutę. Dołóż wiśnie, wystudź.
Naleśniki przełóż kremem serowym oraz masą wiśniową. Schłodź. Posyp cukrem pudrem. Udekoruj miętą.Źródło: Naj