Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Orzechowiec z kremem maślanym"
Przygotowałam to danie z przepisu Wałek oto link do przepisu; https://smaker...
Odsłon: 10
Piernik długo dojrzewający przełożony konfiturą ze śliwek, w polewie czekolad...
Odsłon: 23
Smażone w głębokim tłuszczu, w smaku trochę przypominają nasze faworki. Popu...
Odsłon: 15
Prosty, szybki obiad - ulubiony makaron, pieczarki i pyszny sos na bazie kwaś...
Odsłon: 1040
Polecam. Mało pracochłonny i bardzo smaczny.
Odsłon: 513
Przygotowałam to danie z przepisu Wałek oto link do przepisu; https://smaker...
Odsłon: 10
Piernik długo dojrzewający przełożony konfiturą ze śliwek, w polewie czekolad...
Odsłon: 23
Smażone w głębokim tłuszczu, w smaku trochę przypominają nasze faworki. Popu...
Odsłon: 15
Prosty, szybki obiad - ulubiony makaron, pieczarki i pyszny sos na bazie kwaś...
Odsłon: 1040
Polecam. Mało pracochłonny i bardzo smaczny.
Odsłon: 513
Składniki
na ciasto: pół kg mąki, po 20 dag cukru pudru i margaryny, 2 jajka, 2 łyżki miodu, po 2 łyżeczki sody i mleka. Masa: 30 dag orzechów włoskich, po 10 dag cukru i masła, 2 łyżki miodu. Krem: kostka margaryny, mleko, budyń waniliowy
Ciasto: zagnieć. Ciasto podziel na pół. Rozwałkuj, wyłóż dwie blachy. Masa: masło stop. Dodaj cukier, miód i posiekane orzechy, wymieszaj. Masą posmaruj jedno ciasto, piecz 20 min w 200°C.
Drugie ciasto piecz 15 min. Krem: budyń ugotuj na 2/3 litra mleka. Ostudź. Masło utrzyj, dodając budyń. Kremem przełóż placki.Źródło: Chwila dla Ciebie