Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Orzechowiec z kremem maślanym"
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 133
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104485
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 330
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9023
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 133
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104485
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 330
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9023
Składniki
na ciasto: pół kg mąki, po 20 dag cukru pudru i margaryny, 2 jajka, 2 łyżki miodu, po 2 łyżeczki sody i mleka. Masa: 30 dag orzechów włoskich, po 10 dag cukru i masła, 2 łyżki miodu. Krem: kostka margaryny, mleko, budyń waniliowy
Ciasto: zagnieć. Ciasto podziel na pół. Rozwałkuj, wyłóż dwie blachy. Masa: masło stop. Dodaj cukier, miód i posiekane orzechy, wymieszaj. Masą posmaruj jedno ciasto, piecz 20 min w 200°C.
Drugie ciasto piecz 15 min. Krem: budyń ugotuj na 2/3 litra mleka. Ostudź. Masło utrzyj, dodając budyń. Kremem przełóż placki.Źródło: Chwila dla Ciebie