Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Orzechowiec z kremem maślanym"
Smaczna pasta z makreli i twarogu. Polecam.
Odsłon: 159
Przyszła jesień a wraz z nią dynia. :) Królowa sezonu jesiennego. Pozytywnie...
Odsłon: 98
Dzisiaj szynka wieprzowa w sosie własnym, pyszne , kruche mięsko. Przepis pro...
Odsłon: 2275
Smaczna pasta z makreli i twarogu. Polecam.
Odsłon: 159
Przyszła jesień a wraz z nią dynia. :) Królowa sezonu jesiennego. Pozytywnie...
Odsłon: 98
Dzisiaj szynka wieprzowa w sosie własnym, pyszne , kruche mięsko. Przepis pro...
Odsłon: 2275
Składniki
na ciasto: pół kg mąki, po 20 dag cukru pudru i margaryny, 2 jajka, 2 łyżki miodu, po 2 łyżeczki sody i mleka. Masa: 30 dag orzechów włoskich, po 10 dag cukru i masła, 2 łyżki miodu. Krem: kostka margaryny, mleko, budyń waniliowy
Ciasto: zagnieć. Ciasto podziel na pół. Rozwałkuj, wyłóż dwie blachy. Masa: masło stop. Dodaj cukier, miód i posiekane orzechy, wymieszaj. Masą posmaruj jedno ciasto, piecz 20 min w 200°C.
Drugie ciasto piecz 15 min. Krem: budyń ugotuj na 2/3 litra mleka. Ostudź. Masło utrzyj, dodając budyń. Kremem przełóż placki.Źródło: Chwila dla Ciebie