Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pianka niczym ptasie mleczko"
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5348
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8613
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17542
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 662
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5348
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8613
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17542
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 662
Składniki
Masło stop. Herbatniki pokrusz, wymieszaj z masłem i kakao. Spód formy wylep przygotowaną masą. Następnie namocz i rozpuść 3 łyżeczki żelatyny.
Truskawki oczyść. Połowę cukru i owoców zmiksuj. Mus wymieszaj z połową z twarogu i jogurtu. Ubij 1/2 szkl. śmietany. Domieszaj do masy truskawkowej. Dołóż żelatynę. Wylej na spód. Schłodź. Pozostałą żelatynę namocz i rozpuść. Resztę twarogu, cukru i jogurtu utrzyj. Pozostałą śmietanę ubij, połącz z masą waniliową. Kilka truskawek potnij na połówki. Ułóż je na stężałej masie truskawkowej. Zalej masą waniliową. Schłodź. Resztę odłożonych truskawek potnij w plasterki. Ułóż je na cieście. Udekoruj piankę miętą.Źródło: Tina