Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pianka niczym ptasie mleczko"
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1246
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 180
Z wykorzystaniem warzyw z rosołu i świetnie doprawione.
Odsłon: 479
Pomysł na krewetki w sosie korma. Składniki i proporcje wzięłam z kilku przep...
Odsłon: 75
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1246
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 180
Z wykorzystaniem warzyw z rosołu i świetnie doprawione.
Odsłon: 479
Pomysł na krewetki w sosie korma. Składniki i proporcje wzięłam z kilku przep...
Odsłon: 75
Składniki
Masło stop. Herbatniki pokrusz, wymieszaj z masłem i kakao. Spód formy wylep przygotowaną masą. Następnie namocz i rozpuść 3 łyżeczki żelatyny.
Truskawki oczyść. Połowę cukru i owoców zmiksuj. Mus wymieszaj z połową z twarogu i jogurtu. Ubij 1/2 szkl. śmietany. Domieszaj do masy truskawkowej. Dołóż żelatynę. Wylej na spód. Schłodź. Pozostałą żelatynę namocz i rozpuść. Resztę twarogu, cukru i jogurtu utrzyj. Pozostałą śmietanę ubij, połącz z masą waniliową. Kilka truskawek potnij na połówki. Ułóż je na stężałej masie truskawkowej. Zalej masą waniliową. Schłodź. Resztę odłożonych truskawek potnij w plasterki. Ułóż je na cieście. Udekoruj piankę miętą.Źródło: Tina