Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pianka niczym ptasie mleczko"
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3678
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 620
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3794
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 361
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 665
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3678
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 620
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3794
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 361
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 665
Składniki
Masło stop. Herbatniki pokrusz, wymieszaj z masłem i kakao. Spód formy wylep przygotowaną masą. Następnie namocz i rozpuść 3 łyżeczki żelatyny.
Truskawki oczyść. Połowę cukru i owoców zmiksuj. Mus wymieszaj z połową z twarogu i jogurtu. Ubij 1/2 szkl. śmietany. Domieszaj do masy truskawkowej. Dołóż żelatynę. Wylej na spód. Schłodź. Pozostałą żelatynę namocz i rozpuść. Resztę twarogu, cukru i jogurtu utrzyj. Pozostałą śmietanę ubij, połącz z masą waniliową. Kilka truskawek potnij na połówki. Ułóż je na stężałej masie truskawkowej. Zalej masą waniliową. Schłodź. Resztę odłożonych truskawek potnij w plasterki. Ułóż je na cieście. Udekoruj piankę miętą.Źródło: Tina