Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Piaskowiec z galaretką"
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 888
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 425
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15245
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1872
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 888
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 425
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15245
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1872
Składniki
Śliwki umyj, osusz, rozetnij, wyjmij pestki. Połówki śliwek potnij na cząstki. Oddziel żółtka od białek.
Masło utrzyj z cukrem oraz cukrem waniliowym. Dodaj żółtka. Obie mąki wymieszaj z proszkiem do pieczenia. Porcjami wsyp do ucieranej masy.
Białka ubij na sztywno. Delikatnie wymieszaj je z ciastem. Blachę wyłóż pergaminem. Na spodzie rozsmaruj ciasto piaskowe.
Na wierzchu rozłóż cząstki śliwek. Placek wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 180 st. Piecz około 50 minut. Wystudź.
Galaretkę rozpuść według przepisu na opakowaniu. Kiedy zacznie tężeć, posmaruj nią wierzch ciasta. Odstaw do zastudzenia.Źródło: Tina