Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Piaskowiec z galaretką"
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3802
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 626
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3819
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 390
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 734
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3802
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 626
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3819
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 390
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 734
Składniki
Śliwki umyj, osusz, rozetnij, wyjmij pestki. Połówki śliwek potnij na cząstki. Oddziel żółtka od białek.
Masło utrzyj z cukrem oraz cukrem waniliowym. Dodaj żółtka. Obie mąki wymieszaj z proszkiem do pieczenia. Porcjami wsyp do ucieranej masy.
Białka ubij na sztywno. Delikatnie wymieszaj je z ciastem. Blachę wyłóż pergaminem. Na spodzie rozsmaruj ciasto piaskowe.
Na wierzchu rozłóż cząstki śliwek. Placek wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 180 st. Piecz około 50 minut. Wystudź.
Galaretkę rozpuść według przepisu na opakowaniu. Kiedy zacznie tężeć, posmaruj nią wierzch ciasta. Odstaw do zastudzenia.Źródło: Tina