Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny i puszysty
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4095
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11218
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6448
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5451
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13442
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5211
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4095
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11218
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6448
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5451
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13442
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5211
Składniki
Margarynę rozpuścić i wystudzić. Jajka z cukrem ubić mikserem. Dodać mleko, przesianą mąkę z kakao i sodą oraz przyprawę do piernika. Mieszając dodaj powidła. Na koniec dodaj rozpuszczoną margarynę i dokładnie wymieszaj.
Blachę o wymiarach 30x20 wyłóż papierem do pieczenia i przełóż ciasto. Piec około 45 minut lub do suchego patyczka w temperaturze 180 st. Po upieczeniu i wystudzeniu polej rozpuszczoną czekoladą ze śmietaną i posyp wiórkami kokosowymi.