Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny, puszysty a zarazem wilgotny piernik dzięki majonezowi długo zachowuje świeżość idealny na święta i nie tylko smakuje wybornie również w zimowe popołudnia jako dodatek do kawki.
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 81
Zastanawialiście się kiedyś skąd swoją nazwę wzięły leniwe pierogi? Leniwe są...
Odsłon: 249
Krokiety z pieczarkami są dobre zarówno na codzienny jak i świąteczny obiad....
Odsłon: 2686
filet z kurczaka z słodko pikantnym sosie - szybkie, proste i bardzo aromatyc...
Odsłon: 688
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 81
Zastanawialiście się kiedyś skąd swoją nazwę wzięły leniwe pierogi? Leniwe są...
Odsłon: 249
Krokiety z pieczarkami są dobre zarówno na codzienny jak i świąteczny obiad....
Odsłon: 2686
filet z kurczaka z słodko pikantnym sosie - szybkie, proste i bardzo aromatyc...
Odsłon: 688
Składniki
Jajka ubij z cukrem na puszystą masę, dodaj majonez, powidła śliwkowe i wymieszaj. Do mleka dodaj sodę, wymieszaj i wylej do ciasta. Mąkę przesiej z kakao,połącz z ciastem, na koniec dodaj przyprawę do piernika. Wymieszaj do połączenia składników.
Keksówkę o wymiarach 30x12 wyłóż papierem do pieczenia i wylej ciasto. Piecz około 35 minut lub do suchego patyczka w temperaturze 180 st.
Do rondelka wylej śmietanę dodaj pokruszoną czekoladę, podgrzewaj do rozpuszczenia czekolady. Wystudzony piernik polej polewą i posyp wiórkami kokosowymi. Smacznego.