Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny, puszysty a zarazem wilgotny piernik dzięki majonezowi długo zachowuje świeżość idealny na święta i nie tylko smakuje wybornie również w zimowe popołudnia jako dodatek do kawki.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12367
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1398
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13260
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5564
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12367
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1398
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13260
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5564
Składniki
Jajka ubij z cukrem na puszystą masę, dodaj majonez, powidła śliwkowe i wymieszaj. Do mleka dodaj sodę, wymieszaj i wylej do ciasta. Mąkę przesiej z kakao,połącz z ciastem, na koniec dodaj przyprawę do piernika. Wymieszaj do połączenia składników.
Keksówkę o wymiarach 30x12 wyłóż papierem do pieczenia i wylej ciasto. Piecz około 35 minut lub do suchego patyczka w temperaturze 180 st.
Do rondelka wylej śmietanę dodaj pokruszoną czekoladę, podgrzewaj do rozpuszczenia czekolady. Wystudzony piernik polej polewą i posyp wiórkami kokosowymi. Smacznego.