Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny, puszysty a zarazem wilgotny piernik dzięki majonezowi długo zachowuje świeżość idealny na święta i nie tylko smakuje wybornie również w zimowe popołudnia jako dodatek do kawki.
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5338
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1677
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5196
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1693
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5338
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1677
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5196
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1693
Składniki
Jajka ubij z cukrem na puszystą masę, dodaj majonez, powidła śliwkowe i wymieszaj. Do mleka dodaj sodę, wymieszaj i wylej do ciasta. Mąkę przesiej z kakao,połącz z ciastem, na koniec dodaj przyprawę do piernika. Wymieszaj do połączenia składników.
Keksówkę o wymiarach 30x12 wyłóż papierem do pieczenia i wylej ciasto. Piecz około 35 minut lub do suchego patyczka w temperaturze 180 st.
Do rondelka wylej śmietanę dodaj pokruszoną czekoladę, podgrzewaj do rozpuszczenia czekolady. Wystudzony piernik polej polewą i posyp wiórkami kokosowymi. Smacznego.